Föredrag: Ensam genom Iran – en löpning på 184 mil

kristina-paltenKristina Paltén utmanade sina fördomar och sprang igenom Iran på 58 dagar. Följ med på hennes resa och hör henne berätta om fantastiska naturupplevelser, dramatiska möten och spännande äventyr: Ensam genom Iran – en löpning på 184 mil.

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina Paltén på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer på 58 dagar. Syftet var att utmana sina egna fördomar och att upptäcka ett land med vacker natur och rik kultur.

Med svenska flaggan fladdrande från en cykelpinne sprang Kristina genom små byar där knappt någon västerländsk turist satt sin fot. Hon sov hemma hos familjer, hamnade i iransk TV, svettades i uppförsbackar i 45-gradig värme, blev stoppad av en ilsken polis, välsignad av en imam och intervjuad av Iranska revolutionsgardet. Människor samlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det land som invånarna vet många andra förknippar med terrorism. Välvilligheten visste inga gränser, och inte Kristina heller. Mitt i resan fanns en kvinna som pressades mellan det goda publiciteten kring hennes löpning skapade och hennes längtan efter att få vara ensam längs vägen och bara njuta av bergen, öknen och det Kaspiska havet.

Kristina är världsrekordhållare, äventyrare, ultralöpare, författare och coach. Hon är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som chef och projektledare.

Plats: Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, Stockholm

Tid: Tis 4 oktober, kl. 18.00-19.30

Pris: 250 kronor.

Obs! Bokning via Folkuniversitetets webbplats är obligatorisk. Antalet platser är begränsade.

Arrangör: Folkuniversitetet i Stockholm