Ny bok: Orientalske tepper fra Iran og Afghanistan

Orientalske TepperFå gjenstander forener i slik grad sosiale, kulturelle og økonomiske forhold som håndknyttede tekstiler fra tradisjonelle teppeland. Dagens moderne teppenæring i Iran og Afghanistan inngår i en århundrelang håndverkstradisjon med betydning langt utover lokal husflidsvirksomhet. Teppene gjenspeiler kulturen til ulike samfunnssgrupper – bybefolkning, landsbyboere og nomader, og har alltid hatt en sterk lokal forankring med distinkte regionale særpreg.

I boken Orientalske teppe fra Iran og Afghanistan blir tepper fra de ulike tepperegionene presentert og satt inn i en sosial og historisk sammenheng, samtidig som en potensiell kjøper får veiledning i valg og vedlikehold av orientalske tepper. Forfatterne Trond Johannessen og Hege Jacobsen har omfattende studier og reisevirksomhet knyttet til området bak seg og har i over tretti år vært samlere og forhandlere av håndknyttede tepper av høy kvalitet. Med utgangspunkt i sakkunnskap og engasjement ønsker de å spre kunnskap om orientalske tepper og skape forståelse for hva som utgjør godt håndverk, og samtidig gi et kompletterende innsyn i iransk og afghansk kultur og samfunnsforhold.

Trond Johannessen er utdannet sosialøkonom, har hovedfag i sosialantropologi og arbeidserfaring som lærer og forsker før han ble spesialist på orientalske tepper.

Hege Jacobsen arbeider med informasjonssystemer i Norsk Hydro og har en MBA og bachelor i Midtøsten- og Nordafrika-kunnskap som sin faglige bakgrunn. Sammen driver de teppeforretningen Trojo Orientalske Tepper i Oslo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s