Nyutgåva: Modern persisk grammatik

Modern persisk grammatikModern persisk grammatik har länge varit slut på förlaget men har nu äntligen kommit ut i en ny och reviderad upplaga.

Denna omtyckta bok är avsedd för universitetsnivå under lärarhandledning men riktar sig till alla som vill lära sig det viktigaste inom persisk grammatik på egen hand.

Modern persisk grammatik är tänkt som en referensbok med kommunikativ inriktning som lägger grunden till språkfärdighet. Man kan börja läsa var man vill i boken, eftersom varje kapitel är självförsörjande. De beskrivande avsnitten är försedda med illustrerande exempel som återger ett levande och modernt språkbruk.

Persiskan talas på delvis skilda sätt i de persisktalande länderna och det finns vissa regionala skillnader inom länderna. Mot bakgrund av denna mångfald lägger denna bok stor vikt vid konstruktioner, ord och fraser som är gemensamma för alla persisktalande samtidigt som den visar hur språkbruket varierar i olika länder. Strävan har varit att ge en korrekt beskrivning av det lediga men vårdade persiska standardspråket, som det används i tal och skrift.

Modern persisk grammatik är utgiven av Ferdosi Publication i Stockholm och går att beställa direkt från förlaget eller genom nätbokhandlare som Bokus.

Författare till boken är Ashk Dahlén, docent i iranska språk vid Uppsala universitet.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s