Oslo International Rumi Festival 2013

Dolatmand KholovI 2007, det samme året UNESCO feiret 800-årsjubileet for verdenspoeten Jalal-al-din Rumis fødsel, så Rumifestivalen dagens lys i Oslo. Siden har festivalen blitt avholdt hvert år, og i år feirer vi den syvende festivalen. Festivalen er et møtepunkt mellom tradisjon og modernitet, mellom øst og nord, og mellom ulike kunstarter. Alt i tråd med Rumis tanker om forbindelser og likheter mellom kulturelle og religiøse tradisjoner og forskjellige folkeslag.

I løpet av årets festival kan du oppleve forestillinger med blant annet Dovlatmand Kholov fra Tadsjikistan, Huun-Huur-Tu fra den russiske republikken og Mystorin Theatre Group fra Israel.

Nordic-Orient-webRumifestivalen 2013 har gleden av å avslutte årets festival med urpremiere på en særegen og flott konsertforestilling: Nordic Orient – Rumi Songs. Vi får oppleve et unikt møte mellom nyskapende jazz og klassisk verdenslitteratur gjennom musikk komponert av Trygve Seim til tekster av Rumi. Prosjektet har sprunget ut av et samarbeid mellom Trygve Seim og Tora Augestad.

Når: Søndag 24. november / 20:00
Hvor: Riksscenen, Oslo
Billett: 200,-
Utøvere: Trygve Seim, Tora Augestad, Frode Haltli, Svante Henrysson, Erling Kittelsen

Trygve Seim er komponist, en av Norges ledende internasjonale saksofonister og en av de aktive innen crossover-prosjektet ”The Source”. Han har tilbrakt mye tid i Egypt og Midtøsten og hatt flere samarbeidsprosjekter med ledende musikere i regionen.

Tora Augestad er en av de store norske vokalistene med mange større opptredener i utlandet. Hun beveger seg mellom klassisk musikk, kunstmusikk, kabaret og jazz. Hun har utgitt flere cd-er med sitt eget ensemble ”Music For A While”.

Frode Haltli er en av Norges fremste på akkordeon og har spilt konserter over hele verden både som solist med store orkestre og i forskjellige ensembler. Han er spesielt kjent for sitt arbeide innen samtidsmusikk, men har også deltatt i flere kulturutvekslingsprogrammer i Asia.

Svante Henrysson er internasjonalt anerkjent cellist, kontrabassist og elbassist. Han ble som svært ung ansatt i Oslofilharmonien, og har senere turnert med Yngwie Malmsteen, Elvis Costello, Jon Balke og Anne Sophie von Otter.

Erling Kittelsen er lyriker, dramatiker, forfatter og oversetter, og har utmerket seg med gjendiktninger av poesi fra Midtøsten. Han har også gjendiktet Rumi til norsk (Fra vinhus til moské, 2003) og mottatt en rekke priser for sine arbeider.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s